A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

До уваги бджолярів Суворовської громади!

Дата: 05.05.2021 17:34
Кількість переглядів: 842

Шановні жителі, доводимо до відома аграріїв та пасічників Суворовської громади, що в Міністерстві юстиції України 04.03.2021 р. зареєстрована Інструкція з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин.

Ця Інструкція встановлює основні причини отруєння бджіл, заходи щодо профілактики отруєння бджіл, установлення факту отруєння бджіл та допомоги постраждалим від отруєння бджолиним сім’ям, а також механізми визначення шкоди, заподіяної власникам пасік від отруєння бджіл. Інструкція є обов’язковою для виконання.

З метою попередження та виключення випадків отруєння бджіл засобами рослин (пестицидами або агрохімікатами) під час обробітку аграріями сільськогосподарських культур, у Суворовській громаді також виникла необхідність щодо запровадження нових підходів налагодження дієвого діалогу між пасічниками, агровиробниками і органами місцевого самоврядування із безумовним дотриманням ними вимого чинного законодавства. 

Розпорядженням селищного голови № 63/р від 19 квітня 2021 року у Суворовській громаді була створена постійно діюча комісія з питань бджільництва, попередження та встановлення факту отруєння бджіл на території Суворовської селищної ради Ізмаїльського району Одеської області.

Згідно Порядку використання коштів, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 № 107 (зі змінами), державою надається дотація за наявні бджолосім’ї. Вона надається на безповоротній основі юридичним особам, фізичним особам-підприємцям та фізичним особам, які є власниками бджолосімей за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей, у розмірі 200 грн. за бджолосім’ю. Максимальний розмір дотації становить 60 000 грн. одному отримувачу. Для отримання дотації за бджолосім’ї необхідно підготувати документи. 

За більш детальною інформацією просимо звертатися до Смокової З.М. у Суворовську селищну раду Ізмаїльського району Одеської області або до старости у своєму селі Суворовської громади.

Звертаємося до пасічників, хто дійсно має намір оформляти дотацію, просимо в терміновому порядку звертатися до відповідального органу або особи, щоб встигнути заздалегіть оформити документи на видачу дотації, тому що процес збору та оформлення оформлення документів займає тривалий час.
    

З повагою, 
Суворовська селищна рада Ізмаїльського району Одеської області



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь