A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

2 липня 2021 року був укладений Меморандум про співпрацю між Суворовською селищною радою Ізмаїльського району Одеської області та Ізмаїльським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Дата: 06.07.2021 17:06
Кількість переглядів: 831

2 липня 2021 року був укладений Меморандум про співпрацю між Суворовською селищною радою Ізмаїльського району Одеської області та Ізмаїльським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Метою цього Меморандуму є об’єднання зусиль сторін, спрямованих на реалізацію права осіб на безоплатну правову допомогу.

Ізмаїльський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює в Ізмаїлі з 2015 р. 

У своїй діяльності центр керується Конституцією України, Законом України «Про безоплатну правову допомогу», Положенням про Ізмаїльський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Загальною декларацією прав людини, Міжнародним пактом про громадянські та політичні права, Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, іншими нормативно-правовими актами, наказом Координаційного центру з надання правової допомоги ід 30 березня 2015 року № 85 (зі змінами та доповненнями).

Серед функцій Ізмаїльського місцевого центру – надання безоплатної первинної правової допомоги, що включає: 

 -  надання правової інформації;

- консультацій і роз’яснень з правових питань;

- складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання допомоги у доступі до вторинної правової допомоги та медіації.

Основним завданням центру є також створення рівних можливостей доступу громадян до правосуддя шляхом організації надання жителям Суворовської громади безоплатної вторинної правової допомоги, а саме надання таких видів правових послуг:

• здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

• складання документів процесуального характеру тощо.

Задля досягнення мети цього Меморандуму та організації реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу співпраця буде здійснюватися за наступними напрямами:

- організація спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей, консультацій;

- проведення виїзних прийомів громадян з метою консультування з правових питань, зокрема земельних;

- розроблення та реалізація спільних проєктів та/або програм, спрямованих на утвердження верховенства права та посилення гарантій прав і свобод людини;

- оперативне розміщення інформації, зміст якої може становити спільний інтерес, на офіційному веб-сайті Суворовської селищної ради;

- поширення інформації про право визначених законодавством категорій осіб на безоплатну вторинну допомогу усіма доступними засобами, тощо.

Першочерговими запланованими заходами у реалізації співпраці Суворовської селищної ради з Ізмаїльським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги буде організація та проведення виїзних особистих прийомів громадян у населених пунктах Суворовської громади для консультування жителів громади з правових питань, зокрема земельних.

Мешканці населених пунктів Суворовської громади можуть звернутися до Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги і безпосередньо за адресою: м. Ізмаїл, пр-т Миру, 23, тел. (04841) 5-95-05, 5-95-09. Графік роботи: пн-чт – 09.00-18.00, пт - 09.00-17.00, без обідньої перерви.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь