A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Засідання комісії з легалізації виплати заробітної плати

Дата: 30.09.2021 16:36
Кількість переглядів: 914

   30 вересня відбулося засідання комісії з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості  населення, яке провела в.о. голови Суворовської селищної ради Інна Михайлівна Мушикова.

    Присутні обговорили нагальні питання стану проведення роботи з легалізації трудових правовідносин, своєчасної, повної сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, а також виявлення порушень в сфері трудових відносин.

   Виступаючі – начальник Південного відділу податків і зборівз фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в Одеській області Анастасія МиколаївнаУзун, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Ізмаїльського міськрайонного центру зайнятості Інга Михайлівна Дудник, головний Державний інспектор відділу з питань праці та заробітної плати Головного управління Держпраці в Одеській області Олена Миколаївна Мялова, головний спеціаліст відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Ізмаїльського відділення Фонду соціального страхування України Світлана Валеріївна Добрєва, депутат Ізмаїльської районної ради Михайлина Василівна Капаруліна– наголосили, що легалізація заробітної плати та зайнятості населення є загальною проблемою, яку слід вирішувати спільно. Адже нелегальна зарплата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджету та державних соціальних фондів тощо. Її виплата без сплати встановлених податків i зборів є грубим порушенням Законів України, що підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність.

   Саме тому, одним із вагомих напрямків діяльності органів місцевого самоврядування є належний захист трудових прав працівників, легалізація трудових відносин та детінізація заробітної плати.

   У ході засідання його учасники внесли слушні пропозиції стосовно поліпшення даного напрямку роботи: активізувати роз’яснювальну роботу з населенням та роботодавцями із залученням засобів масової інформації, зокрема, висвітлення на офіційному вебсайті Суворовської селищної ради, підготувати звернення до керівників підприємств та установ про неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з трудових відносин, а в подальшому запрошувати їх на засідання робочої групи та інші.

   Підсумовуючи роботу засідання комісії, Інна Михайлівна Мушикова зазначила, що праця - це основа життя і процвітання суспільства, а офіційне укладання трудових відносин, виплата належної заробітної плати - це норма соціальної захищеності кожного працівника, який і є творцем матеріальних благ родини, громади, держави в цілому.

   Отож, пріоритетним напрямком роботи даної комісії залишається вжиття системних, невідкладних заходів, у межах наданих повноважень, спрямованих на підвищення рівня заробітної плати та соціальної захищеності кожного члена громади.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь