A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Програма «ЧУЖИЙ В СЕЛІ»

Дата: 23.02.2022 22:39
Кількість переглядів: 657

Важливу роль у попередженні та розкритті кримінальних та адміністративних правопорушень відіграє співпраця мешканців територіальних громад з поліцією в рамках програми «Чужий в селі».

Суть програми «Чужий в селі» полягає в тому, що місцеві жителі, які зазвичай добре знають один одного, з легкістю можуть помітити появу у населеному пункті підозрілих незнайомців чи автотранспорту. У такому разі люди мають зателефонувати своєму сільському голові або поліцейському офіцеру громади, дільничному офіцеру поліції, а ті вже повідомлять до відділення поліції для подальшої перевірки.

Тобто, програма передбачає комплексну систему організаційних та практичних заходів, в основу якої покладено принцип негайного надходження, реєстрації та відповідного реагування на інформацію від населення району.

Доцільно надсилати повідомлення про підозрілих осіб або автотранспорт за допомого публічного каналу створеного у багатоплатформових клауд-месенджерах Telegram, Viber, WhatsApp, які дозволяють обмінюватися текстовими, голосовими та відеоповідомленнями, наліпками та фотографіями.  

Такі заходи допоможуть і запобігти кримінальним та адміністративним правопорушенням і, у разі їх вчинення, швидко встановити осіб, які можуть бути причетними до їх скоєння.

ПАМ’ЯТКА

мешканцям населених пунктів, членам громадського формування, листоношам про інформування працівників поліції «Чужий в селі»

Громадяни, члени громадських формувань при виявлені підозрілих осіб та автотранспорту в селі (селищі):

- фіксують прикмети невідомих,

- фіксують марку, колір, номерний знак автотранспорту,

- доводять інформацію до сільського (селищного) голови або депутатів місцевих рад

Особливі прикмети зовнішності людини та автотранспорту:

До особливих прикмет, тобто рідкісних ознак, що надають образу людини яскраво вираженого індивідуального характеру, відносяться: надзвичайно великий або малий зріст, горбатість, сутулість, яскраво виражена кульгавість, ампутація або дефекти кінцівок і зовнішніх частин тіла (ніг, рук, пальців і ін.), родимі плями, сліди віспи, татуювання.

 

До особливих прикмет автотранспорту відносяться: вид транспорту (вантажний чи легковий), його марка, колір, номерний знак автотранспорту, помітки, прикмети, інші (механічні пошкодження, різнокольорові смуги, рекламні надписи та ін.).

Голова територіальної громади, староста, депутати місцевих рад, які отримали інформацію:

- негайно повідомляє дільничного офіцера поліції, поліцейського офіцера громади (у разі його відсутності керівництво відділу, відділення поліції),

- до прибуття працівників поліції силами місцевих жителів, членів громадських формувань здійснюється спостереження за підозрілими особами та автотранспортом з метою недопущення ними скоєння злочинів та правопорушень.

Окрім безпосередньої роботи з людьми, поліцейські також розміщують інформаційно-профілактичні пам’ятки з посиланнями на публічні канали в клауд-месенджерах Telegram, Viber, WhatsApp в сільських радах, медпунктах, крамницях, поштових відділеннях, на зупинках громадського транспорту, в інших людних місцях.


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь