A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

В Суворовській громаді відбулась дуже важлива та цікава подія

Дата: 23.10.2022 09:13
Кількість переглядів: 983

В адміністративному центрі Суворовської громади смт. Суворове відбувся семінар-тренінг для аграрних підприємств «Посилення фінансової спроможності аграрних підприємств – політичні інструменти та успішний досвід» що проводився за підтримки Всеукраїнської асоціації громад (ВАГ) та Національної асоціації сільськогосподарських служб (Дорада) в рамках проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог». Вісім громад України приймають участь в цьому проєкті та дві з яких з Одеської області: Суворовська та Городненська громади. На заході були присутні Ігор Абрам’юк, директор з розвитку ВАГ; Роман Корінець, директор ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України, Марія Ярошко, керівниця проекту АПД; Олег Босікевич: голова Суворовської громади; Микола Богоєв: голова Городненської громади; члени робочої групи громад та представники фермерських господарств Суворовської та Городненської громад.

Зараз через військові дії в Україні дуже страждає сільська місцевість та аграрне виробництво. Окрім обмеженого доступу до самих сільськогосподарських угідь, ускладнена закупівля і транспортування  засобів виробництва, не вистачає робочої сили, частково зруйнована виробнича інфраструктура. Одним з найбільших викликів залишається збір урожаю та подальший збут, а також доступ до фінансових ресурсів.

На даному семінарі було представлено та обговорено українській досвід та можливості для подальшого сталого розвитку аграрного виробництва в Україні, зокрема шляхом посилення фінансової спроможності аграрних підприємств.

Представники  фермерських господарств громад мали змогу висловити свою думку, розповісти про труднощі з якими вони стикаються під час виробничої діяльності. Обговорили програми державної підтримки для агровиробників, про недоліки цих програм та чому де які з них не працюють, про кредитування, лізинг, грантові пропозиції.

Бесіда виявилась цікавою, багато чого нового дізналися фермери, багато цікавого для себе почули організатори заходу. В рамках проєкту такі заходи та зустрічі ще будуть організовані і в майбутньому.

Бажаємо нашім агровиробникам нових ідей, сталого розвитку та гарних врожаїв!

Миру всім!


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь