A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Креативні бізнес-ідеї: в громаді Ізмаїльщини планують відкрити агротехнопарк та налагодити виробництво біопалива

Дата: 02.11.2022 14:26
Кількість переглядів: 853

На минулому тижні у Суворовській громаді Ізмаїльського району відбулася дуже важлива подія. В ТГ завершили роботу над інвестиційним паспортом, де пропонуються креативні ідеї та планується відкриття агретехнопарку. Документ презентували експертам та представникам бізнес-середовища. Про це журналісту інформаційної агенції «Юг. Today» розповіли в прес-службі Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Одеській області.


Фото без опису

Інвестиційний паспорт Суворовської громади інформує про об’єкти, сприятливі фактори для розвитку бізнесу, а також про потенційні можливості розвитку економіки на даній територій. Представники ТГ, зважаючи на тренди сучасності, зосередили увагу інвесторів на агровиробництві й агропереробці, логістиці та «зеленій» енергетиці. Варто зазначити, що розробка документу відбувалася в рамках ініціативи «Громада, дружня до бізнесу», яку реалізовує громадська організація «Клуб ділових людей України» за підтримки U-LEAD.

Голова Суворовської громади Олег Босікевич під час презентації інвестиційного паспорту зазначив, що ТГ зацікавлена у налагодженні співробітництва та довгострокової співпраці з метою технічного переоснащення комплексів, релокації бізнесів з територій, постраждалих від бойових дій.


«Суворовська громада має інфраструктуру, кадровий потенціал, а також бажання жити і працювати, щоб стати частиною потужної європейської держави. На території ТГ є умови для розвитку аграрного бізнесу. Ми відкриті до ділових пропозицій та готові співпрацювати», – підкреслив Олег Євгенович.


Робоча група громади спільно з менторами ГО «Клуб ділових людей» в ході опрацювання інвестиційного паспорту підготували ряд об’єктів, які можуть зацікавити представників бізнесу. Більш того, вони визначили бізнес-ідеї, що найбільше відповідають стратегічним напрямкам розвитку ТГ.


«Війна і ті виклики, з якими стикнулися сьогодні громади України, переконують у необхідності розвивати виробничу і переробну сферу, створювати сприятливі умови для становлення малого та середнього бізнесу.

Працюючи над презентацією нашої громади для інвесторів, ми виділили декілька ключових бізнес-проєктів. Ми пропонуємо створити агротехнопарк, на території якого можна налагодити зберігання, переробку та оптові продажі. Основна мета даної ідеї – розбудова ланцюга доданої вартості з фокусом на більш глибоку переробку продукції для національного та закордонного ринку», – розповіла депутат Суворовської селищної ради Ірина Пукалова.


Серед інших пропозицій представникам бізнесу пропонують вкласти гроші в розвиток екологічного кластеру з виробництва біопалива «Агропелет».


«Стратегія громади передбачає перехід на альтернативне паливо в комунальних установах громади. На території ТГ велике хлібопекарське виробництво, яке використовує пелети. Великий попит на біопаливо в населення.

Останнім часом відбулися помітні зміни в енергетичній галузі України, зокрема у сфері відновлюваних джерел енергії, а також індивідуального та централізованого теплопостачання. Все більшого значення набувають питання енергетичної безпеки країни. Тому ми вважаємо, що цей проєкт може бути успішним», – зазначила Ірина Пукалова.


Також на території Суворовської громади прагнуть розвивати вирощування свиней. Оскільки в цій ТГ та сусідній громаді функціонують м’ясопереробні заводи, то передбачається побудова партнерських стосунків та взаємовигідна співпраця.

Ще дві цікаві бізнес-ідеї від громади – створення підприємства «Золоте руно» та відкриття птахофабрики «Гусина казка». На думку представників ТГ, розвиток цих підприємств збільшать експортний потенціал та перспективи його нарощування, що є однією зі стратегічних цілей підвищення ефективності розвитку агропромислового комплексу України.


«Суворовська громада є однією з перших ТГ Одещини, яка розробила інвестиційний паспорт і презентувала його. Сподіваюся, що цей досвід та участь в проєкті сприятиме економічному розвитку та приверне увагу представників бізнесу, яких зацікавлять ідеї та можливості, а також потенціал території», – вважає керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Одеській області Юлія Молодожен.


На її думку, наразі важливо не зупинятися і презентувати свої пропозиції для різних цільових груп.

За словами керівника громадської організації «Клуб ділових людей України» Миколи Савуляка, громадам дуже важливо заявляти про себе в інформаційному просторі.


«Громади, які розробляють інвестиційні паспорти, – це перші ластівки, які починають говорити для бізнесу його мовою. Це потрібно і владі, і бізнесу. Вже сьогодні необхідно розпочинати працювати над інвестиціями і бути готовими до співпраці з бізнесом», – зауважив експерт.


Довідково. Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Джерело  yug.today


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь