A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

ВОДА ЖИТТЯ

Дата: 16.12.2022 14:44
Кількість переглядів: 700

В Суворовській громаді відбулась дуже видатна та важлива подія! За ініціативою підприємців які ведуть свою діяльність на територій Суворовської громади в аграрному секторі було створено Організацію водокористувачів (ОВК), яка має назву «Вода життя». 14 грудня пройшли установчі збори організації, на якій було обрано голову правління та її членів правління, затверджено Устав організації та здійсненна державна реєстрація.

Створення такої організації стало можливим завдяки прийняття Закону України від 17.02.2022 № 2079-IX «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», розробка якого всіляко підтримувалася Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) з метою покращення управління в аграрному секторі шляхом ефективного використання зрошуваних земель в Україні.

Створення ОВК та розробка проєкту здійснилися при консультаційному супроводі Агенції регіонального розвитку Одеської області (АРР) згідно договору про співпрацю з громадою, а також за ініціативою голови Суворовської селищної ради Олега Босікевича в рамках програми «Програма розвитку малого та середнього підприємництва на території  Суворовської селищної територіальної громади».

Консультаційну підтримку також надали фахівці Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР), за підтримки проєкту Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО, Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

За останні роки стан системи зрошування у межах Суворовської зрошувальної системи дуже погіршився, через що були великі втрати води, подання поливу було не своєчасним, збільшилась вартість послуги, в наслідок чого непередбачені витрати, низка врожайність, збитки для  агровиробників. Тому на сьогоднішній день головна мета для новоствореної організації це відновлення системи зрошення , вдосконалення управління системою, усунення втрат води та автоматизація  поливу за рахунок впровадження новітніх технології.

ОВК Суворовської громади «Вода життя» планує брати участь у грантових конкурсах, вже розроблена концепція проєкту та подана на конкурс до програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО). За підтримки та співучасті Агенції регіонального розвитку Одеської області планується реалізація таких проєктів розвитку ОВК:

— впровадження «зелених» технологій енергозабезпечення роботи насосного обладнання за рахунок використання сонячної та вітро- генерації;

— застосування екологічно безпечних добрив;

— розширення площі здійснення крапельного поливу з використанням автоматизованих систем моніторингу стану ґрунтів;

— використання матеріалів аеро– і космічних зйомок у сільському господарстві;

— запровадження пілотних культур, в тому числі, вирощування овочів, ягід, їх зберігання, переробки завдяки інтеграції з проєктом створення агротехнопарку та території Суворовської громади.

Іниціатива агропідприємців Суворовської громади дуже смілива та амбітна!

Дуже сподіваємося що новостворена організація водокористувачів буде стримко розвиватися, налагодить систему водопостачання та поливу, збільшить врожайність на оброблюемих полях.

 Місцева влада і в майбутньому готова підтримувати та допогати бізнесу громади, залучати фахівців та надавати консультаціїну допомогу. 

Бажаємо успіху!


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь