A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

ТИСЯЧІ ДОБРОВОЛЬЦІВ ПОДАЮТЬСЯ ДО ШТУРМОВИХ БРИГАД МВС, ЩОБИ НИЩИТИ ВОРОГА ТА ЗВІЛЬНИТИ ОКУПОВАНІ ЗЕМЛІ УКРАЇНИ

Дата: 23.02.2023 08:33
Кількість переглядів: 265

Міністерство внутрішніх справ України ініціювало створення спеціальних бригад у складі бойових підрозділів Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Вони братимуть участь у штурмових діях, тобто у прориві ліній оборони ворога та наступі. Вступити можуть як військові з досвідом, так і цивільні добровольці, але треба пройти кілька тестів.

У МВС ПОЯСНЮЮТЬ: ЦЕ ЖОДНИМ ЧИНОМ НЕ МОБІЛІЗАЦІЯ, БЕРУТЬ ВИКЛЮЧНО ДОБРОВОЛЬЦІВ І ВИКЛЮЧНО ТИХ, ХТО НАСПРАВДІ МАЄ ВИСОКУ МОТИВАЦІЮ СЬОГОДНІ ПРИЄДНАТИСЯ ДО ПІДРОЗДІЛІВ, ШТУРМОВИХ БРИГАД.

Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім — у складі підрозділу. Важливо: до підготовки бійців планують залучити найкращих інструкторів з вогневої підготовки та тактичної медицини, яких оснащуватимуть якісним озброєнням та технікою.

ЯКУ САМЕ ФУНКЦІЮ ВИКОНУВАТИМЕ “ГВАРДІЯ НАСТУПУ” У ВІЙНІ: ПОЯСНЕННЯ ЕКСПЕРТІВ

За словами військового експерта, генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, ці вісім штурмових бригад почнуть застосовувати на полі бою, коли ЗСУ успішно виконають стратегічну оборонну операцію. Коли російські війська втратять наступальний потенціал, українські -перейдуть у контрнаступ. Саме тоді настане час «Гвардії наступу».

Експерт пояснив, що підрозділи Сил оборони України намагатимуться пробивати фронт і максимально швидко просуватися вперед, не затримуючись у населених пунктах. І саме бригади з «Гвардії наступу» «зачищатимуть» міста і села.

«Якщо ЗСУ затримуватимуться на кожному населеному пункті, то наступальний імпульс дуже швидко заклиниться. А це неприпустимо. Тому тоді, коли населений пункт буде оточений, туди входитимуть ці бригади з «Гвардії наступу», які проводитимуть зачистки. А підрозділи ЗСУ йтимуть далі звільняти території», – каже генерал-лейтенант.

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський відзначив, що за назвами бригад видно, що це бригади наступу. Нові добровольчі бригади якісно відрізнятимуться від тих, які стихійно створювалися і стихійно діяли у 2014 році. Ставитиме бойові завдання Генштаб ЗСУ. Адже армія, яка тримає оборону, це одна складова на шляху до перемоги. А щоб провести наступ та звільнення територій, потрібна, по суті, друга армія. Таку і створюють у МВС, виходячи із цілей, які поставив Головнокомандувач.

Водночас, на думку військових експертів, завдання ЗСУ, поліцейських та прикордонників відрізнятимуться за своїм характером. Тобто це буде не просто силова підтримка військових дій, а розподіл функцій. Бригади будуть створюватися за стандартами НАТО і матимуть відповідне озброєння. Зокрема, важку бронетехніку та сучасну зброю, яку передають нам партнери.

«Гвардія наступу» — це об’єднана назва для бригад, які посилять Сили оборони та звільнення окупованих територій України, розповів Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Міністр підкреслив, що рішення створити штурмові бригади прийняли працівниками МВС, які «мають достатньо люті, щоб бити ворога».

ВІЙСЬКОВІ З’ЄДНАННЯ СФОРМУЮТЬ НА БАЗІ ВОЄНІЗОВАНИХ ФОРМУВАНЬ:

Національної поліції — бригада «Лють»;

Держприкордонслужби — «Сталевий кордон»; Національної гвардії — «Азов», «Спартан», «Рубіж», «Червона калина», «Кара-Даг», «Буревій».

«Ти сам обираєш бригаду та напрям наступу і гарантовано потрапляєш до однодумців. Захищай країну та своїх рідних, ставай добровольцем!» – йдеться на офіційному сайті “Гвардії наступу”.

ЯК ДОЛУЧИТИСЯ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ?

Спілкування із добровольцями та запис у нові підрозділи структур МВС відбуватиметься у вже звичних нашим громадянам центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), які найбільш наближені до всіх громад на всій території Одещини.

Список ЦНАП в Одесі та Одеській області за посиланням:

https://oda.od.gov.ua/v-ukrayini-startuvala-naczionalna…/


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь