A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

ДПС повертатиме переплату з ЄСВ за новим порядком

Дата: 06.03.2023 10:10
Кількість переглядів: 132

На сайті ДПС оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів».

ДПС України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів» (далі – Проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено відповідно до законів України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», від 12.01.2023 р. № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» (далі – Закон № 2888-ІХ), «Про платіжні послуги», постанови Правління НБУ від 29.07.2022 р. № 163 «Про затвердження Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг» та доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 08.02.2023 № 2796/1/1-23 щодо забезпечення виконання положень Закону № 2888-ІХ.

Чинний механізм повернення єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, визначений наказом Мінфіну від 23.07.2021 р. № 417 «Про затвердження Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів», не враховує змін,  які передбачені зазначеними нормативно-правовими актами та стосуються реформування фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування, а також платіжних операцій.

Так, наприклад, формою платіжної інструкції, затвердженою Порядком казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженим наказом Мінфіну від 24.12.2012 р. № 1407 (далі – Порядок № 1407), запроваджено, зокрема, такий новий реквізит, як «Надавач платіжних послуг отримувача». При цьому банківським законодавством розширено коло установ, у яких клієнти можуть відкривати рахунки.

Проте зазначене поле не передбачене у заяві на повернення коштів та висновку на повернення, що унеможливлює заповнення зазначеного реквізиту в платіжній інструкції, якщо платник обслуговується у небанківського надавача платіжних послуг.

Також формою платіжної інструкції, затвердженою Порядком № 1407,  запроваджено реквізити «Фактичний платник», «Код фактичного платника», «Фактичний отримувач», «Код фактичного отримувача». З метою їх заповнення при наданні заключень територіальних органів ДПС на повернення коштів, які надійшли з єдиного рахунку на рахунок 3556 внаслідок виявлення технологічної та/або методологічної помилки, також додано вимоги до складання вказаних заключень.

Таким чином, проєктом наказу затверджується в новій редакції Порядок зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів з урахуванням зазначених законодавчих змін.

З метою налагодження всебічного громадського обговорення зауваження і пропозиції стосовно змісту регуляторного акта надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення на адресу розробника: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку, е-mail: finesv@tax.gov.ua.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь