A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Суворовська громада готується до написання агроекономічного паспорту

Дата: 09.03.2023 17:45
Кількість переглядів: 983

В рамках реалізації проєкту Німецько-український агрополітичний діалог(АПД),учасником якого є Суворовська селищна територіальна громада, робоча група в складі: Ірина Пукалова депутат Суворовської громади, головний спеціаліст зі зв’язку з громадськістю; Михайлина Капаруліна депутат Ізмаїльської районної ради, агровиробник; відвідала Лохвицьку громаду Полтавської області, де був проведений черговий семінар на тему: «Підготовка агроекономічних паспортів».

На початку семінару учасники згадували останню зустріч минулого року, що стосувались основних компонентів «Брендінгу та інвестиційного маркетингу» а також можливості реалізації минулорічних напрацювань. Керівниця проєкту Марія Ярошко розповіла про плани роботи на 2023 рік, про майбутні семінари на теми відповідно до наших запитів, про робочі візити до громад - учасниць проєкту.

Лохвицька громада радо нас прийняла, голова громади зробив пам’ятні подарунки у вигляді книги «Заповідними стежинами Лохвицького краю» та бренд буком про першу писемну згадку про місто Лохвиця, історичною довідкою, монетою викарбуваною на банкнотно-монетному дворі Національного банку України.

Протягом тижня завдяки фаховим спеціалістам( Валентина Затишняк директор ДІА; Роман Корінець директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України; Світлана Павленко фаховий спеціаліст) учасники тренінгу здобували нові знання та обмінювались досвідом.

Про те що таке інвестиції і їх види. Про визначення «інвестицій» та короткий огляд правових актів, що регулюють діяльність. В чому різниця між інвестиційним кліматом та інвестиційною привабливістю? Про оцінку та важливість цих складових для агроекономічного розвитку. Про досвід України у сфері залучення інвестицій до територіальних громад, огляд вітчизняного інвестиційного досвіду громад, проблематика та успіхи.. Що таке агроекономічний розвиток громади? Які складові розвитку, тренди? Про характеристику галузі, ринку...Інвестор громади – хто він? І чого потребує?

Під час другої частини навчання ми дізнавались про основи підприємництва для територіальних громад.

Дуже цікавим був навчальний блок про методологію розробки агро-інвестиційного паспорту,а також розбір аспектів створення сімейних фермерських господарств.

Процес навчання супроводжувся практичними завданнями, обговорюваннями, дискусіями що робило лекції дуже легкими для сприйняття. 

Навчання було не тільки лекційним, але і демонстраційним. Була змога подивитися молочний кооператив, молочну ферму, комунальне підприємство з виробництва пелетів. Була можливість поспілкуватися з людьми які задіяні в цих процесах, задати питання, зробити свої висновки.

Ми дуже вдячні АПД та менторам навчання за чудовий пізнавальний тиждень. Маючи нові знання та досвід ми стали ще більш досвідченими та обов’язково будемо це використовувати на практиці!


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь