A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Спільними зусиллями створюємо Обслуговуючий Кооператив «ВОДОГОСПОДАР».

Дата: 16.03.2023 14:18
Кількість переглядів: 371

У минулому році через ряд вагомих причин мешканці смт. Суворове опинились в складній ситуації- залишились без водопостачання. Після численних звернень мешканців селища до голови та депутатів Суворовської селищної ради протягом року було проведено ряд першочергових заходів, зокрема: виділено кошти для придбання насосної станції, проведено засідання комісії «з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту», складено акт обстеження технічного стану насосної станції, визнано об’єкт необхідним та важливим для життєзабезпечення населення, але на завершальному етапі з’явилися нові перепони.

Згідно з  вимогами щодо отримання дозволу на спецводокористування якість води має бути доведена майже до стандартів питної. Але ця вимога стосується лише комунальних підприємств.Тобто громадські організації і кооперативи із самообслуговування та надання послуг з водопостачання можуть отримати такій дозвіл.

З метою роз’яснення ситуації і обговорення подальших дій голова Суворовської громади Олег Босікевич, районний депутат Михайлина Капаруліна,  депутат місцевої ради Ірина Пукалова та депутат місцевої ради Ірина Юркова зібрали мешканців селища. Після з’ясування всіх деталей було запропоновано створити кооператив.Для загальної інформації було презентовано законодавчі акти та відповідні норми щодо створення такої організації. Також для юридичного супроводу Суворовська селищна рада заключила договір з фаховим спеціалістом з питань правового та технічного супроводу діяльності ОСББ,ЖБК, ОК.

12.03.2023 року відповідно до пропозиції ініціативної групи щодо створення обслуговуючого кооперативу «ВОДОГОСПОДАР» було проведено перші установчі збори. Були обговорені всі положення Уставу, порядок внесків та організації діяльності кооперативу,  обрані Голова обслуговуючого кооперативу та члени Правління.

Власниками земельних ділянок для отримання статусу члена кооперативу були подані заяви на вступ. Наступним етапом для початку законної діяльності кооперативу буде державна реєстрація об’єднання, отримання печатки та відкриття рахунку в банку.

Завдяки спільним зусиллям, порозумінню, співпраці влади та жителів смт. Суворове було ініційовано створення Обслуговуючого кооперативу «ВОДОГОСПОДАР».  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь