A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

9 травня – День Європи

Дата: 09.05.2023 09:56
Кількість переглядів: 117

З Днем Європи!

Після завершення Другої світової війни європейські країни вирішили взяти в руки свою долю і спрямувати свої зусилля на політичну співпрацю та економічну кооперацію. Це був переломний момент у їх історії, який відбувся саме 9 травня 1950 року, коли французький міністр закордонних справ Роберт Шуман виступив зі своєю ініціативою.

Шуман пропонував створити спільну координацію та контроль за важкою промисловістю в Європі. Він визначив мету - розробити принципи спільної політики, які б допомогли забезпечити солідарність у цій важливій галузі. Його планом стала Європейська спільнота вугілля та сталі, де Франція, Німеччина та інші європейські країни передали б управління виробництвом єдиному органу.

Це об'єднання також передбачало спільний контроль над ключовими галузями військової промисловості, що запобігло б підготовці окремої країни до нової війни. Результатом було підписання договору про створення Європейської спільноти вугілля та сталі 18 квітня 1951 року в Парижі. Початково шість країн, а саме Франція, Німеччина, Італія та країни Бенілюксу - Бельгія, Нідерланди й Люксембург, ратифікували цей договір. Організація була відкритою для інших європейських країн.

Ця декларація Роберта Шумана стала початком європейської інтеграції, і тепер ми відзначаємо День Європи саме 9 травня. Це свято символізує єдність, мир і спільне майбутнє всіх країн Європейського Союзу.

День Європи є часом для відзначення досягнень, які були зроблені завдяки співпраці та об'єднанню країн ЄС. Це також нагадування про важливість збереження миру, свободи, демократії та прав людини, які є основними цінностями Європейського Союзу.

У цей день ми можемо вшанувати спадщину Роберта Шумана і всіх тих, хто працював над створенням єдності в Європі. Від Європейської спільноти вугілля та сталі ми перейшли до Європейського Союзу, який об'єднує 27 країн і сприяє мирному співіснуванню, економічному розвитку та благополуччю нашого континенту.

Нехай День Європи нагадує нам про нашу спільну відповідальність за майбутнє Європи і мотивує нас продовжувати працювати разом для досягнення ще більшої єдності, розуміння та процвітання.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь