Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Пілотний проєкт Суворовської громади з написання «Концепції управління комунальними земельними ресурсами Суворовської територіальної громади»

Дата: 05.08.2023 18:03
Кількість переглядів: 1274

Вже другій рік поспіль Суворовська громада приймає участь в проєкті Німецько-український Агрополітичний діалог(АПД) за сприянням Всеукраїнської асоціації громад(ВАГ) та ДОРАДА, пріоритетним питанням якого є «розвиток сільських територій». В минулому році громади-учасниці проекту відвідували Німеччину з метою обміну досвідом з управління земельними ресурсами громад. Кожна громада мала можливість розповісти про власний досвід з цього питання, порівняти свої можливості та професійні навички в порівнянні з огляду та практики Німеччини.  Було зроблено загальний аналіз і сформовано перелік проблемних питань з управління земельними ресурсами. За результатами проведеної роботи, керівниками проєкту  було обрано най вмотивовану громаду для реалізації пілоту з написання «Концепції управління земельними ресурсами громади» з використанням Європейського досвіду, а саме -  Суворовську громаду!

За планом реалізації проєкту на початку тижня до Суворовської громади завітали фахові спеціалісти з міжнародним досвідом, наукові діячи у своїй галузі а саме: Ольга Жовтоног, керівник МГО « Примавера», професор, доктор сільськогосподарських (сільськогосподарської меліорації) наук; Андрій Тарнопольський генеральний директор, керівник технічних  програм «Центр державного земельного кадастру», заступник директора Інституту землекористування Національної академії аграрних наук України; Віталії Поліщук завідувач відділу зрошення Інституту водних проблем і меліорації НААН -  які маю проводити фаховий супровід процесу з написання концепції. Протягом тижня було проведено два семінари з зацікавленими сторонами та основними стейкхолдерами.

Учасниками процесу стали голова місцевої влади, депутати, фахові спеціалісти з відділу ЖКГ, старости, фермери, члени правління ОВКа « ВОДА ЖИТТЯ». Під час семінару було зроблено аналіз існуючих проблем в питаннях управління земельними ресурсами громади з питань використання цих ресурсів, професійності та рівня обізнаності фахових спеціалістів громади, доступності до інформації про земельні ресурси для фермерів та місцевого населення, про стан проведення інвентаризації земель в громаді та багато інших питань.

Після проведеного аналізу було запропоновано шляхи вирішення проблемних питань. Робота проводилась в фокус- групах, дуже активно, всі учасники процесу були дуже зацікавлені та мотивовані. Підіймалось також питання відновлення зрошення в громаді і не тільки на території смт. Суворове а і інших населених пунктів громади бо це одне з най важливіших питань розвитку як аграрного сектору громади так і соціального добробуту населення. Розглядалась також можливість перегляду земельних  ділянок комунальної власності  зі зрошенням для розвитку інших видів діяльності та інвестиційного розвитку громади.

Дякуємо АПД та нашім партнерам з Німеччини за надану можливість з отримання знань для використання в управлінні земельними ресурсами громади.


Анкета для опитування жителів Суворовської громади щодо розвитку громади та земельно-майнових питань
https://ee.kobotoolbox.org/x/1p7d0InZ


Фото без опису

Фото без опису


 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь