Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

РОБОТА ДЛЯ ВПО: ТИ ПОТРІБЕН!

Дата: 02.10.2023 10:01
Кількість переглядів: 82

27 вересня в Ізмаїльській філії Одеського обласного центру зайнятості був проведений круглий стіл з громадськими організаціями, соціальними партнерами і представниками роботодавців, які опікуються інтересами та сприяють вирішенню різних соціальних проблем внутрішньо переміщених осіб «Робота для ВПО: ти потрібен».

В обміні інформацією та думками за круглим столом взяли участь представники: Управління соціального захисту населення Ізмаїльської райдержадміністрації Ізмаїльського району Одеської області, Управління праці та соціального захисту населення Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області, Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ», Громадського об’єднання «Регіональний аналітичний центр», Ізмаїльської міської ради ветеранів, Громадського об’єднання «Віра. Надія. Любов» (проєкт «ВІЛЬНА»), ТОВ «Укрчем», Ізмаїльської філії Державного підприємства «АДМІНІСТРАЦІЇ МОРСЬКИХ ПОРТІВ УКРАЇНИ».

За даними місцевих органів праці та соціального захисту населення до територіальних громад Ізмаїльського району станом на 25.09.2023 прибуло 18063 переселенців, в тому числі  до міста Ізмаїл - 8620 осіб. За період  з 24.02.2022 по 31.08.2023 до Ізмаїльської служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні звернулось 1815 переселенців. Переважна більшість їх приїхали з Одеси та населених пунктів Одеської області – 448 осіб, з Миколаєва та Миколаївської області – 290 переселенців, з Херсонської області – 265 осіб, з Маріуполя та населених пунктів Донецької області – 240 переселенців, а з Харкова та Харківської області – 103 особи, решта з інших регіонів України.

Володимир Довгаль, в.о. директора Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості, розповів  про стан локального ринку праці та зробив наголос на існуючій диспропорції між попитом та пропозицією робочої сили. Суттєве зменшення пропозиції робочої сили за наявності у банку даних Ізмаїльської служби зайнятості інформації про 549 вакансій станом на 27.09.2023 підштовхує до більш ефективного залучення переселенців на існуючі вакантні робочі місця. А для цього інформаційних зусиль однієї служби зайнятості вже недостатньо, потрібна консолідація ресурсів та можливостей державних органів влади, органів місцевого самоврядування, благодійних фондів і роботодавців.

Присутнім на круглому столі були презентовані інформаційні ресурси місцевої служби зайнятості, де розміщена інформація про актуальні та перспективні вакансії:

Сайт: http://izmailcz.com.ua

Facebook: https://www.facebook.com/izmcz

Telegram новини: https://t.me/izmailcz

Telegram «Вакансії Ізмаїльщини»: https://t.me/izmail_vakansiy

Telegram "Кілійщина: є робота" https://t.me/Kiliya_filiya

Telegram "Вакансії Рені" https://t.me/renicz

Інстаграм: https://www.instagram.com/izmail_mrcz

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCRcka_Dj8Q_7Z8dxrY2N5w

Заступник директора Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості Людмила Пальжок розповіла про можливості професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, в тому числі за програмою ваучеру на навчання для переселенців. Ця інформація була викладена з наведенням конкретних прикладів вирішення цих питань у долях двох жінок.

Начальник відділ по роботі з роботодавцями Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості Інга Дудник поінформувала  про види компенсацій для роботодавців на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Також переселенці можуть зайнятися підприємництвом завдяки фінансової підтримки за програмою мікрогрантів «Є: Робота»  «Власна справа» (сума гранту до 250 тисяч грн), https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava, а ще «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей» (сума гранту до 1 млн. грн)           https://www.dcz.gov.ua/storinka/granty-na-stvorennya-abo-rozvytok-vlasnogo-biznesu-uchasnykam-boyovyh-diy-osobam-z.

Головною умовою отримання грантів є створення нових робочих місць.

          Кожен з учасників круглого столу  розповів про послуги, які їх  організації та фонди надають внутрішньо переміщеним особам. Доречною була інформація фахівців органів соціального захисту про зміни у порядку отримання державної грошової допомоги та вирішення житлових питань розміщення переселенців у громадах Ізмаїльщини. Цікавою була презентація Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» з великою кількістю програм для вирішення різних проблем переселенців. Фахівці зауважили, що надмірне підвищення вартості житла чи його оренди в Ізмаїлі не корегується з розміром заробітних плат у місцевих роботодавців.  Тому з зацікавленістю була сприйнята інформація представника благодійного фонду про програму фінансової допомоги для оренди житла до 7 тисяч грн .  А представниця      ТОВ «Укрчем» подякувала за оперативну та відмінну роботу рекрутера служби зайнятості Ольги Суворової з комплектування вакансій цього підприємства. Працівниця відділу по роботі з персоналом Ізмаїльської філія Державного підприємства  «АДМІНІСТРАЦІЇ МОРСЬКИХ ПОРТІВ УКРАЇНИ» розповіла, що підприємство активно користується програмою компенсації на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Також подякувала за оперативне вирішення організаційних питань при влаштуванні в Ізмаїлі їх колег з Херсонського підрозділу цього державного підприємства. Представники інших благодійних фондів розповіли про свої програми матеріальної та психологічної підтримку переселенців, а  також щиро погодилися приймати участь у заходах служби зайнятості в акції підтримання ментального здоров’я населення «Ти як?».

Дві години корисного спілкування пролетіли швидко, але після офіційної частини учасники круглого столу продовжували обмінюватися інформацією та контактними даними для більш тісної співпраці у подальшому.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь