Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Школа твоєї мрії

Дата: 19.02.2024 14:48
Кількість переглядів: 386

Активна громадянська позиція, закладена з раннього віку , здатна бути фундаментом для побудови демократичного , заможного, розвинутого суспільства , коли людина в центрі всіх процесів.  Інструментом для формування такої активності який впроваджується у всьому світі для залучення молоді є Шкільний громадський бюджет.

Шкільний громадський бюджет – це потужний інструмент громадської участі для залучення школярів та учнів до процесу прийняття рішень , які їх стосуються, а також спосіб заохочення до розвитку громадської активності та зв’язку з громадськістю.

 В рамках співпраці з Програмою EGAP та Фондом Східна Європа разом з Рада Європи в Суворовській громаді реалізується інструмент електронної демократій- Шкільний громадський бюджет(ШГБ).

Як ми раніше повідомляли протягом кілька днів представники вчительського складу Суворовської громади разом з представниками керівництва Суворовської селищної ради пройшли навчання щодо проведення та особливостей кожного етапу реалізації ШГБ.

Протягом минулого тижня ці знання були передані учням закладів освіти Суворовської громади де було проведено інтерактивну гру «Школа мрії» та сформовано учнівські команди. Навчання було також і серед вчителів які безпосередньо зможуть консультувати та допомагати юним лідерам, нашім маленькім активістам під час реалізації проєктів.

19. 02.2024 року згідно до Наказу відділу освіти, молоді, спорту та культури Суворовської селищної ради «Про організацію роботи в закладах загальної середньої освіти щодо впровадження конкурсу «Шкільний громадський бюджет Суворовської селищної ради в 2024 році», оголошується конкурс з Шкільного громадського бюджету.

Повідомляємо та пропонуємо ознайомитися з календарним планом реалізації конкурсу:

  1. Формування Учнівської групи на рівні закладу загальної середньої освіти (10 робочих днів): з 19 лютого по 1 березня 2024 року;

2. Формування Конкурсної комісії на рівні закладу загальної середньої освіти (10 робочих днів): з 19 лютого по 1 березня 2024 року;

3. Написання та подання Авторами проектів (8 календарних днів): з 2 березня по 10 березня 2024р.;

4. Проведення: - інформаційно-просвітницької кампанії (весь час реалізації ШГБ): з 19 лютого по 31 грудня 2024р.; - промоційної кампанії з підтримки проекту: з 11 березня по 3 травня 2024р.

5. Аналіз та оцінка проектів:

5.1 Аналіз і оцінка проектів Конкурсною комісією та доопрацювання проектів Авторами (10 робочих днів): з 11 березня по 22 березня 2024р.;

 5.2 Формування Конкурсною комісією переліку позитивно оцінених проектів та надсилання їх до відділу освіти, молоді, спорту та культури Суворовської селищної ради Ізмаїльського району Одеської області (2 робочих дня): з 25 березня по 26 березня 2024 р;

5.3 Аналіз і надання висновку по проекту відділом освіти, молоді, спорту та культури Суворовської селищної ради Ізмаїльського району Одеської області на доопрацювання проектів Авторами (10 робочих днів): з 27 березня по 9 квітня 2024р.;

5.4 Надсилання підготовлених висновків відділом освіти, молоді, спорту та культури Суворовської селищної ради Ізмаїльського району Одеської області Конкурсній комісії в заклади загальної середньої освіти (2 робочих дня): протягом 10-11 квітня 2024р.;

6. Формування Конкурсною комісією реєстру негативно оцінених проектів та проектів, які допускаються до голосування (2 робочих дня): протягом 12-15 квітня 2024р.

7. Внесення відібраних для голосування проектів в електронну систему (в той же період що п.6 - 2 робочих дня): протягом 12-15 квітня 2024р.

 8. Проведення промоційної кампанії та презентація проектів на рівні закладу загальної середньої освіти (10 календарних днів): з 16 квітня по 25 квітня 2024р.

9. Проведення голосування учнями за проекти (8 календарних днів): з 26 квітня по З травня 2024р. 10. Визначення Конкурсною комісією проєктів-переможців (1 робочий день): 6 травня 2024р.

11. Формування та надсилання Конкурсною комісією переліку проєктів-переможців до відділу освіти, молоді, спорту та культури Суворовської селищної ради Ізмаїльського району Одеської області (2 робочих дня): протягом 7-8 травня 2024р.

12. Планування та реалізація проектів: з 9 травня по 31 грудня 2024р

Вітаємо з початком конкурсу та бажаємо успішної реалізації цікавих, унікальних, сучасних проєктів!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь