Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Громада Ізмаїльського району пропонує інвесторам ділянку для створення гусячої ферми: які умови

Дата: 22.02.2024 10:27
Кількість переглядів: 67

На початку цього року на сайті Суворовської селищної ради Ізмаїльського району оприлюднили анкету інвестиційного майданчика, де запропонована ділянка для можливого облаштування гусячої птахоферми біля села Старі Трояни Ізмаїльського району, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Варто зазначити, що раніше на вищезгаданій земельній ділянці знаходилась свиноферма, а загальна площа складає 1 га. Зокрема відстань до межі житлової зони найближчого населеного пункту складає менш ніж 1 км, а до районного центру – міста Ізмаїл – 62,3 км. Наразі, як зазначається у документі, ділянка не використовується.

Також відомо, що запропонована ділянка знаходиться біля озера Китай – на відстані 0,4 км. Зокрема через це наявні екологічні вимоги та обмеження – ризики забруднення водосховища озера Китай.

Зазначена форма передачі ділянки інвестору – оренда та договір ДПП, а приблизна вартість оренди за інвентаризацією у розмірі від 3-12% від нормативно-грошової оцінки – рішенням сесії, а остаточна вартість – за результатами аукціону.

Також у документі згадується, що на відстані 6,4 км знаходиться автодорога міжнародного значення М15, а в 7,7 км автодорогою від ділянки – вантажна залізнична станція «Дзинілор».

Інформації про підведення газотранспортної мережі до ділянки немає, проте вказано, що є можливість підключення електричної мережі, відстань до діючої лінії електропередач (ЛЕП) – 0,05 км. З варіантів забезпечення водопостачання запропоновано буріння свердловини. Зокрема на ділянці немає водовідведення (каналізації), що запропоновано забезпечити локальною системою. Також зазначено, що на ділянці забезпечено стабільне покриття мобільним телефонним зв’язком таких операторів, як Київстар та Водафон.

Нагадаємо, що ще у 2022 році у Суворівській громаді завершили роботу над інвестиційним паспортом, який інформує про об’єкти, сприятливі фактори для розвитку бізнесу, а також про потенційні можливості розвитку економіки на даній територій. Представники ТГ, зважаючи на тренди сучасності, зосередили увагу інвесторів на агровиробництві й агропереробці, логістиці та «зеленій» енергетиці. Варто зазначити, що розробка документу відбувалася в рамках ініціативи «Громада, дружня до бізнесу», яку реалізовує громадська організація «Клуб ділових людей України» за підтримки U-LEAD. Зокрема тоді голова Суворовської громади Олег Босікевич під час презентації інвестиційного паспорту зазначав, що ТГ зацікавлена у налагодженні співробітництва та довгострокової співпраці з метою технічного переоснащення комплексів, релокації бізнесів з територій, постраждалих від бойових дій. Отже, однією з бізнес-ідей, згаданих у цьому документі виявилась гусяча птахоферма.

Джерело YUG.TODAY


Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь