Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Впровадження Громадського бюджету в Суворовській громаді за програмою технічної підтримки від U_LEAD з Європою

Дата: 16.03.2024 16:48
Кількість переглядів: 342

Черговим кроком впровадження інструментів електронної демократій в Суворовській громаді є впровадження Громадського бюджету(бюджет участі) в рамках реалізації Програми інформатизації та цифрової трансформації Суворовської селищної ради.

Громадський бюджет, що це таке і яка користь громаді від його впровадження?

Громадський бюджет (бюджет участі) – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення свого рідного населеного пункту та/або голосування за них.

Тобто це спосіб визначення видатків частини місьцевого бюджету за допомоги прямого волевиявлення членів територіальної громади. Мешканці самостійно пропонують та обирають, на що саме витратити частину коштів місьцевого бюджету.

Громадський бюджет – це механізм для того, аби знаходити порозуміння між владою та людьми, долати корупцію, робити громаду кращою та дати можливість кожному мешканцю відчути причетність та відповідальність за те, якою буде його громада.

Громадський бюджет – це можливість підготувати свій проєкт (ініціативу) та подати його до відповідної комісії. Комісія перевірить ваш проєкт на відповідність умовам конкурсу і, якщо все відповідає вимогам, допустить його до голосування.

Будь-який мешканець громади може подати проєкт, пов’язаний із покращенням життя у громаді, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проєкт реалізують в рамках Громадського бюджету. З метою технічної підтримки  для успішного впровадження Громадського бюджету Програмою U-LEADз Європою було оголошено конкурс на відбір громад які потребують таку допомогу. Команда Суворовської селищної ради яка складається з начальника відділу з проєктного менеджменту, інвестицій та цифрової трансформації Ірини Пукаловой, начальника фінансового відділу Катерини Артюх, головного бухгалтера Тетяни Рапчинськой та головного спеціаліста з культури Олександри Ніколаєвой були відібрані серед більш ніж 400 поданих заявок і стали  єдиною  в Одеській області громадою яка пройде навчальний курс.

Метою  програми є підвищення рівня професійних компетентностей щодо використання методів та інструментів запровадження громадського бюджету, формування розуміння основ участі громадян в розподілі частини місцевого бюджету шляхом розробки і подання ними проєктів, спрямованих на підвищення комфортності проживання в громаді, забезпечення підвищення ефективної взаємодії органу місцевого самоврядування з громадськістю.  Напрацювання поетапного підходу до впровадження громадського бюджету органами місцевого самоврядування та розробці відповідного (базового) пакету документів.

Навчання триватиме шість місяців під час якого буде проводитися постійне інформування населення та спільна реалізація Громадського бюджету.

Бажаємо успіхів та впровадження проєктів Громадського бюджету!


Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь