Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Основні правові та економічні засади здійснення енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності об’єктів державної та комунальної власності

Дата: 27.06.2024 09:44
Кількість переглядів: 97

Енергосервіс - комплекс технічних та організаційних енергозберігаючих (енергоефективних) та інших заходів, спрямованих на скорочення замовником енергосервісу споживання та/або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів та/або житлово-комунальних послуг порівняно із споживанням (витратами) за відсутності таких заходів.
Енергосервісний договір - договір, предметом якого є здійснення енергосервісу виконавцем енергосервісу, оплата якого здійснюється за рахунок досягнутого в результаті здійснення енергосервісу скорочення споживання та/або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів та/або житловокомунальних послуг порівняно із споживанням (витратами) за відсутності таких заходів Суть концепції енергосервісу полягає в тому, що енергоефективні заходи впроваджуються приватними інвесторами – енергосервісними компаніями (ЕСКО), а оплата здійснюється виключно за рахунок економії (скорочення витрат на споживання комунальних послуг та енергоносіїв), досягнутої в результаті здійснення енергоефективних заходів.
Основні нормативно-правові акти: 1. Закон України від 09.04.2015№ 327-VIII (зі змінами) «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації».http://https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/327-19. 2. Закон України від 09.04.2015 № 328-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації». https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/328-19. 3. Закон України від 25.12.2015 № 922-VIII (зі змінами) «Про публічні закупівлі». https://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/922-19. 4. Закон України від 21.10.2021 № 1818-IX (зі змінами) «Про енергетичну ефективність» (стаття 17. Енергосервіс). https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1818-IX#Text.

5. Постанова Кабінету Міністрів від 12.10.2022 № 1178 (зі змінами) «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (Особливості здійснення процедур закупівлі послуг енергосервісу: пункти 68-76). https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1178-2022-%D0%BF#Text. 6. Постанова Кабінету Міністрів від 25.10.15 № 845 «Про затвердження Примірного енергосервісного договору» https://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/845-2015-%D0%BF.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь