A A A K K K
для людей із порушенням зору
Суворовська селищна рада / Suvorov settlement council
Одеська область, Ізмаїльський район / Odesa region, Izmail district

Новини

Дата: від до Скинути

Особливості застосування РРО та/або ПРРО при наданні послуг за умови проведення розрахунків за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів

Особливості застосування РРО та/або ПРРО при наданні послуг за умови проведення розрахунків за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що згідно з пунктом 14 статті 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), РРО/ПРРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги, у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.  Таким чином, суб’єкти господарювання, які не приймають оплату за надані послуги готівкою та/або не здійснюють приймання оплати в безготівковій формі, за допомогою електронних платіжних засобів (платіжних карток), жетонів, талонів тощо, звільняються від обов’язкового застосування РРО/ПРРО при прийманні оплати за послуги.  Звертаємо увагу, що хоча право щодо незастосування РРО/ПРРО, встановлене пунктом 14 статті 9 Закону № 265, і не може бути використане суб’єктом господарювання при продажу товарів, суб’єкт господарювання не втрачає такого права, навіть за умови здійснення торгівлі товарами, у випадку приймання оплати за надані послуги виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.  Отже, у випадку здійснення торгівлі одночасно товарами та послугами, за умови приймання оплати саме за послуги, виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів, суб’єкти господарювання мають право не застосовувати РРО/ПРРО з урахуванням пункту 14 статті 9 Закону № 265.

16:42 27.12.2023

Контакт-центр ДПС надає відповіді на запитання щодо реєстрації та  застосування РРО/ПРРО

Контакт-центр ДПС надає відповіді на запитання щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що Контакт-центр ДПС на постійній основі надає фізичним та юридичним особам інформаційно- довідкові послуги з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО. Звернутись до Контакт-центру ДПС для отримання інформаційної підтримки з питань реєстрації, застосування РРО/ПРРО фізичні та юридичні особи мають можливість на вибір: за телефоном 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), громадяни, які перебувають за межами України за номером: +380 44 454 16 13 (в меню IVR потрібно обрати напрям «3»); електронною поштою на електронну адресу idd@tax.gov.ua (в полі тема потрібно зазначити «6005»); чатом через Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) ( zir.tax.gov.ua ). Скориставшись ЗІР, фізичні та юридичні особи можуть самостійно здійснити пошук відповіді на своє запитання у категорії 109 розділу «Запитання- відповіді з Бази знань».

16:41 27.12.2023

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ: НА СВЯТКОВІ ДНІ НОВОГО РОКУ НА ТЕРИТОРІЇ СУВОРОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА ЗМІНЮВАТИСЬ НЕ БУДЕ !

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ: НА СВЯТКОВІ ДНІ НОВОГО РОКУ НА ТЕРИТОРІЇ СУВОРОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА ЗМІНЮВАТИСЬ НЕ БУДЕ !

Відповідно до спільного наказу оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» та Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 14 червня 2023 року No 6 «Про деякі питання цивільного захисту населення в Одеській області в умовах правового режиму воєнного стану» слід обмежити господарську діяльність підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності та галузевої належності, у сферах обслуговування та розваг, у тому числі розважальних комплексів, клубів, центрів, інших суб’єктів надання розважальних послуг населенню у період з 22:00 години по 9:00 години та встановити особливий режим в’їзду/виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства на території закладів у період з 23:00 години до 9:00 години.

14:03 27.12.2023

Міністерство у справах ветеранів України провело Всеукраїнський відбір до національної збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях «United States Air Force Trials”

Міністерство у справах ветеранів України провело Всеукраїнський відбір до національної збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях «United States Air Force Trials”

Змагання, що включали вісім видів адаптивного спорту, були організовані Мінветеранів, спільно з ГО "Ігри Інвіктус Україна", ГО "Повернись живим" та БО "Стратком Україна" і є частиною Єдиного календарного плану фізкультурнооздоровчих, спортивних заходів та змагань України на 2023 рік. Загалом, до участі у спортивних змаганнях, які тривали з 12 по 14 грудня, приєдналося близько 170 ветеранів війни та чинних військовослужбовців. З них 30 учасників представлятимуть українську ветеранську та військову спільноту на міжнародній арені, а саме — у Сполучених Штатах Америки вже цієї весни. Передував змаганням двотижневий навчально-тренувальний збір із загальної фізичної підготовки. Вже у січні учасників збірної національної команди України обере спеціальна комісія. Розпочалися відбіркові змагання “United States Air Force Trials 2024” з урочистого відкриття, ведучим якого був Олександр Будько, з позивним “Терен”. Олександр — ветеран російсько-української війни. Організатори насамперед зауважили: ці змагання сприятимуть одужанню та реабілітації військовослужбовців і ветеранів війни, які отримали травми, поранення чи захворювання під час виконання своїх службових обовʼязків. А ще серед основних цілей “United States Air Force Trials 2024” – залучати якомога більше ветеранів та військових до фізичних занять, популяризувати адаптивні види спорту серед ветеранів. Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідин змагань в межах Всеукраїнського відбору до складу Національної збірної команди України на участь в United States Air Force Trials зауважила: «Активне заняття ветеранами адаптивними видами спорту – це перемога над собою на шляху відновлення та повернення до мирного життя». За результатами відбору команда з 30 учасників представлятиме нашу країну на міжнародних змаганнях у ЛасВегасі, штат Невада, США.

14:01 27.12.2023

Придбання спецтехніки для комунального підприємства «Відродження»

Придбання спецтехніки для комунального підприємства «Відродження»

Сьогодні, 27 грудня 2023 року комунальне підприємство "Відродження" отримало нового та сучасного екскаватора-навантажувача BOBCAT B730R з додатковим обладнанням. За кошти місцевого бюджету комунальне підприємство, провівши тендерну закупівлю, придбали спецтехніку, а саме екскаватор-навантажувач BOBCAT B730R з додатковим обладнанням. Оновлення спецтехніки комунального підприємства громади зміцнить його матеріально-технічну базу та дозволить надавати якісні послуги у різних сферах діяльності. Придбання екскаватора-навантажувача допоможе комунальному підприємству виконати завдання благоустрою території та дорожньо-транспортної мережі громади. Разом до перемоги!

09:16 27.12.2023

Проведення профілактичної суспільної дератизації

Проведення профілактичної суспільної дератизації

На виконання листа ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» від 22 грудня 2022року №02/3709 та з метою недопущення виникнення та поширення  інфекційних хвороб, спільних для людей і тварин у  громаді, просимо Вас привести в належний санітарний стан власні (підконтрольні) об’єкти, прилеглу територію, а також вжити комплекс заходів для проведення профілактичної суцільної дератизації по зниженню кількості мишоподібних гризунів  . Постійно проводити профілактичні дератизаційні заходи не рідше двох разів на рік у магазинах, тваринницьких приміщеннях  та зерносховищах і сільськогосподарських угіддях.

12:35 26.12.2023

Пряма телефонна лінія

Пряма телефонна лінія

Відділ з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України проводить сеанс «Прямої телефонної лінії» з питань інформаційної кампанії «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!»: 28 грудня 2023 року з 14.00 до 17.00 на теми: 1) «Трудовий договір про роботу за сумісництвом»; 2) «Трудові договори про тимчасові та сезонні роботи»; 29 грудня 2023 року з 10.00 до 16.00 на теми: 1) «Що повинно бути в трудовому договорі»; 2) «Особлива форма трудового договору – контракт». По телефону 0973741562 на запитання роботодавців, найманих працівників відповість  провідний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України Сорокін Ігор Борисович

11:37 26.12.2023

Державна служба України з питань праці

Державна служба України з питань праці

Доступно всем  · Все в сети Facebook и вне ее Воєнний стан вплинув на всі сфери життя українців, у тому числі на організацію трудових відносин. Особливості, такі як випробування працівників і строкові трудові договори, стають актуальними для забезпечення ефективного функціонування підприємств у складних обставинах. Водночас трудове законодавство в умовах воєнного стану покликане забезпечити баланс між потребами держави та роботодавців та інтересами працівників.  Детальніше про зміни в трудовому законодавстві в умовах воєнного стану будемо говорити на нашій онлайн-зустрічі ;Актуальні питання організації трудових відносин та оплати праці в умовах дії воєнного стану", який відбудеться 27 грудня об 11:00. Спікер заходу: Наталя НЕКРАСОВА - головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Південного  міжрегіонального управління Держпраці На заході ми обговорюватимемо питання Трудовий договір: укладення, розірвання з ініціативи роботодавця чи працівника   Особливості оплати праці  Надання щорічних відпусток Незаконне звільнення Чекаємо Вас! До зустрічі! Посилання: https://www.facebook.com/events/244686295322193?ref=newsfeed

11:36 26.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь